HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

A nagylegény...

2014.08.07. 20:11 *baboka*

Kis cukorborsóm átlépte a 4 hónapot, a  védőnői mérés alapján 66 cm és 7460 gramm. Jó nagy és jó nehéz. Igyekszem is elütni játékkal, ha nagyon kéredzkedik kézbe, persze sokszor elkerülhetetlen az emelgetése...

A fejkörfogata 41 cm, mellkasa 44. A védőnő borítékolta, hogy a doktornő be fog utalni oltáskor majd fejlődés-neurológiára, ami inkább csak elővigyázatosság, mert nem lát semmi arra utaló jelet, hogy komoly baj lenne a kutacs méret, sok babánál tapasztalják, hogy gyorsabban záródik. 
Nővérem a hétvégén jól kicsapta a biztosítékomat, mikor elmesélte, hogy egy falubeli kisfiúnak meg kellett műteni a kobakját ez miatt...
2 hét múlva kell visszamennünk, mert a doki átlagosnak tartotta a fejét, szerencsére. A dupla oltástól nem lázasodott be, olyan stramm kis legényke, nyüszít mint a kiskutyák, fogja a lábikót, ahova kapta, meg iszik sokat ilyenkor. Egy évig most nem lesz szuri neki.  :)
Máté amikor akar, mindkét oldalra átfordul, vissza is tud, de valamiért azt annyira nem csinálja gyakran. A hasonlevést mostanában hamar megunja, hiába a sok játék előtte, mellette, ő a szekrényajtót akarja elérni vagy a kábeleket, és mikor rájön, hogy akárhogy is kepeszt, nem tud még mászni, hirtelen idegességében nagy üvöltésben tör ki. 
Ebéd előtt kap egy kis reszelt őszibarackot, almát, vagy  vilmoskörtét. A hónapot a gyümölcsök próbálgatásával húzzuk ki, napi egyszer, leöblítve a táppal. :) Nagyon hamar megtanulta, hogy a kanál a barátja, finom kaja jön belőle és mikor messziről meglátja, már tátogatja a száját, jajj meg tudnám zabálni olyankor! :) 
A fürdés idejét megvariáltam, párszor már 8-9 közé tettem, hátha beállna arra, hogy utána még eszik és aztán reggelig szunya...de egyelőre nem jártam sikerrel. 
Nem eszik már 3,5 óránként, a 4-et simán kihúzza - bár lehet csak a meleg idő miatt nem éhes olyan gyakran - de előfordul az 5 órás szünet is. Nem óra szerint kínálom, hanem ha kicsit már nyüszibb vagy kiabálja, hogy "gáá", vagy ha már 5 órája is elmúlt hogy evett.
Olyanokat csinál, hogy csak lesünk...:) Ha túl világos van neki, a fejére húzza a legközelebb eső takarót, pelust, vagy a könyvét kinyitva és elaltatja magát. :) Fürdéskor kipancsolja a víz felét, annyira dolgozik a lábaival! :) Bár mászni még nem tud, magam sem tudom hogyan, de eléri a játszószőnyegen amit akar, valahogy elkepeszt a játékokig! :)
P1040047.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: védőnő baba gyerekorvos

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr866585149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása