HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Az 5 hetes

2014.05.12. 14:41 *baboka*

Na szóval, voltunk ám múlt héten az egyhónapos gyerekorvosi kontrollon.
Egyszer csak megtanulom már, hogy minimum 3 textilpelussal kell elindulni, mert mindig odapisil nekik a gyerekem.
Megmérték, azt mondták 56 cm (először gondoltam, túl meleg lehetett a múltkori fürdővíz ha összefele megy szegény, de aztán mondták, hogy ők máshogy mérik, mint a kórházban) és 4720 gramm. Szóval egy hónap alatt 1 kiló hízás. És akkor még igazából tiszta anyatejes volt. Büszke.
Rutinvizsgálatok, kaptunk kalciumot, napi 3x 1,5 ml kell neki adni, hogy "ne legyen kocka a feje hátul"-ahogy a doktornő mondta. Hát, szerintem nem kocka, de ő az orvos...Plusz felírt receptre tápot is, mert mondtuk, hogy egyre kevesebb tejci megy. Megírta a beutalókat is a szakrendelésekre, ortopédiára a 6 hetes csípőszűrőre (csütörtökön megyünk) és ultrahangra (koponya, has és csípő-júniusra kaptunk csak időpontot). Bal oldalon kissé kötött a csípője, de tornáztatom minden pelenkázásnál és sajnos muszáj hasra is fektetni, hiába nem szereti.
Bú ezt úgy oldja meg, hogy megvárja, míg totálra beájul a Máté, lerakja oldalra, megdönti hasra, kihúzza a lábait és kezeit, elfordítja oldalra a fejét. És persze ha kicsit is megnyikkan a gyerek, felkapja, mert jajj szegénynek nem jó és nem szereti.
Nálam meg úgy működik, hogy felhúzom magam: bakker, nem akarok kockafejű gyereket, igenis kibírom ha sír is, majd megszokja (mivel megszökni még nem tud) muszáj, az ő érdekében. Úgyhogy hasra lerakom és kész.
A cicit mintha gyakrabban kérné és fogadná el a ded, csakhogy már nincsen annyi tejci, éppen csak a szomját oltja. Már az sem működik, hogy lefejem és üvegből megkapja. Bár, a védőnő szerint vannak ilyen hullámvölgyek a tejtermelődésben is, és tartsak ki, lesz itt még tejjel-tejjel folyó Kánaán.

Ja, a blog meg költözik!

Szólj hozzá!

Címkék: itthon baba gyerekorvos

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr576194876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása