HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

36.hét

2014.02.22. 19:10 *baboka*

Hát igen, azért több minden mutatja már, hogy az utolsó etaphoz érkeztünk. Pl. hogy ha csak a pisilés miatti éjszakai felkeléseket néznék, akkor sem lenne fényes a helyzet, de újra itt van az égető késforgatás a csípőimben, és a kezeim fájdalma, a bal mintha megnyeklett volna és úgy maradt, visszahajlítani semmiképpen, de sokszor annyira beáll, hogy egyáltalán mozgatni sem tudom, a jobb oldaliból meg rendszeresen kimegy a vérkeringés, de olyan szinten, hogy az ujjperceim egyenként fájnak iszonyatosan. Ezek miatt kb.100x fordulok egyik oldalamról a másikra éjjel, és általában 3 és 6 között nem alszom. Délre szokott kicsit koordináltabbá válni a mozgásom, és akkor jön a hányinger, nem vészesen, de elég zavaró mértékben. De így is nagyon hálás lehetek, hogy eddig szépen kihúztuk mindenféle nyenyergés nélkül.
Szerettem amúgy a hetet, mert Bú délutános, és délelőtt mindig együtt mentünk valamerre intézkedni. Hétfőn megvolt az első NST a szülészeten, és nem nagyon értem, mi szükség van arra, hogy én is nyomjam a gombot, ha egyszer a gép is jelzi a mozgást. Hát, láttunk sokféle kismamát ott, volt egy akkora hassal, mint a fél ház, de olyan is, akinek olyan icuri hogy hihetetlen, hogy már NST-re jár...Az ottani orvos azt mondta, szép a görbém. Voltunk a gyerekorvosnál is, végre sikerrel jártunk, kaptunk fürdetőre, testápolóra, köldökhintőporra receptet, egy másik baba nevére felírva. És nagyon szimpatikus a doktornéni, olyan kis finom hölgynek tűnt, kár, hogy a védőnő nem ilyen...
Szerdán voltam utoljára a gondozást végző dokinál, megjött a tenyésztés eredménye, és hát első körben nagyon megijedtem, hogy enterococcus-t találtak. Betadine kúpot javasolt a doki, bár a lelkesedése az eddigi szint alá ment (igen, méég tudott az alá menni...)mikor megtudta, hogy nem Veszprémben szülünk, mondta is, hogy menjek csak Fehérvárra NST-re, ő nem csinál, majd csak akkor menjek hozzá, ha Fehérvár elakad...miért akadna el???
Aztán a bizti kedvéért felhívtam a szülésznőt, de megnyugtatott, hogy ez az enterococcus ártalmatlan a babára, főleg azért, mert zárt a méhszájam és nem jut fel, de alapból a kismamák 80%-ánál jelen van. Sokkal komolyabb lenne a dolog, ha valamilyen streptococcus lett volna, mert akkor antibiotikum kellene. Szóval toljam a kúpot és nincs más teendő.
Olyan nagyon boldog vagyok, sikerült a héten megcsináltatni a bejárati ajtónkat is, nem nagy cucc, mert nem új, de az új árának töredékéért kaptunk egy szép, jobban szigetelő, igazi fa ajtót. Remélem, a szomszédból áradó bűzök kint maradnak innentől. Na meg a kutyaugatás se hallatszik át annyira.
Éééés tádáááám! Végre, több mint egy hónapos várakozás után, meglett a babakocsink! Olyan szép, finom unisex színekkel, strapabíró vázzal és bolygós első kerekekkel, csomó kiegészítővel! Apa már vagy 20x szétszedte, összerakta, tologatta, tetszik neki, olyan kis aranyos... Egy álombabakocsi tényleg. Nekünk legalábbis nem tetszenek ezek az ufo-szerű, 3 kerekű, aligvázas förmedvények, attól meg kifejezetten rosszul vagyok, ha FEKETE babakocsit látok. Soha nem tenném a gyerekemet feketébe.
Előtejem továbbra sincs, vagy nem veszem észre, de remélhetőleg tényleg úgy van ahogy az okosok mondják, és ez nem jelenti azt, hogy nem lesz kaja a bébinek.
Nagyon ügyesek voltunk a héten, főztünk a fagyóba paradicsomlevest, zöldséges húsgombóclevest, több adag paradicsomszószt ami jó lesz tésztára, pizzára, bármire majd, és elősütöttem pizzalapokat is, sima és graham liszteset is...bízom Búban, hogy tud majd néha azért kaját varázsolni.
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség védőnő baba gyerekorvos babafelszerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr846194897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása