HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Tapasztalatok

2014.02.10. 13:01 *baboka*

Az internetes, ill. nem internetes, de használt babaholmik vásárlásáról.
Volt idő, mikor "elítéltem" azokat, akik használt ruhákba öltöztették a gyereküket, vagy turkálóban, kilóra kimért játékot adtak a kezükbe, hogy játsszanak vele. Vagyis, ugyanazt vallottam, amit anyámék. De az emberek egy része fejlődésre képes (igen, ez vagyok én), na meg mikor saját pénztárcával "játszik" , akkor rájön, hogy merre hány lépés. Nyilván nem sajnálom a saját gyerekemtől a szépet, a jót (másétól sem!), de racionálisan végiggondolva, egy kisbaba, legalábbis ahogy gondolom, kb.1,5-2 éves koráig, nem igazán szaggatja szét a ruháit, ezért ebben a korszakban mi biztos, hogy többször fogunk még használt ruhákat venni. Egy internetes használtcikkeket áruló honlapról rendeltem 2 adag használt kisruhát, a zenélő forgót, és a szobabútor is onnan lett beszerezve. Innen rendeltem még a hálózsákot is, de azt újonnan varrják, mégis kedvezőbb áron, mintha egy echte bababoltban vennénk meg minimum duplájáért. Magamnak is innen vettem kismamanadrágot, vadiújat, az új ár töredékéért, mert boltbezárás miatt megmaradt nekik. A helyi bababizományiban pedig egy akciós napot hirdettek, mikor mindent beszerzési áron adtak, azt is kihasználtuk, és lett overál, rékli meg egy kantáros gatyesz. Az összes eladóval pozitív tapasztalatom volt, szerencsére nem lódítottak a ruhák minőségével kapcsolatban, sőt, az utóbbi csomag láttán majdnem sírva fakadtam, annyira gyönyörű, szinte új ruhácskákat rejtett a csomag! Na és a csomagolás:igazi igényes, kedves kis dobozolás, ikerfiús anyukától, nagy örömet szerzett nekünk! Pénztárcakímélő megoldás lehet még, ha örököl ruhákat valakitől az ember, na most nekünk erre esélyünk sincs, közel s távol nincs a családban kisfiú. 
Egy esetben nem volt szerencsénk, mikor még úgy volt, hogy a babakocsi is használt lesz...elmentünk megnézni a neten előnyös szögből fotózott kocsit, aztán helyben kiderült, hogy olyan foltok ékesítik, amik egyáltalán nem biztos, hogy kijönnek belőle (amúgy meg ha el akarok adni valamit, nem arra törekszem, hogy a legszebb állapotába állítsam vissza, hogy el is vigyék???) a kerekei olyan slick gumisak voltak, hogy rajzolni se lehetett volna szebbet, és az apukáját elkísérő kb. 8 éves fiúcska büszkén újságolta, hogy ez még az ő kocsija volt. De ezt apuka megfejelte még azzal, hogy a 2 éves kislányuknak másik kocsit vettek...vagyis a sajátját nem ülteti bele, de másnak elpasszolná az állapotához képest irreális áron...Biztos kiszolgált vagy 3-4 gyereket az egész rokonságból, és akkor mostmár útban van. Na szóval, ezután inkább úgy döntöttünk, hogy megtoldjuk pár ezer forinttal az erre szánt összeget és lesz új kocsi.
Azt hiszem, ennyi negatívum belefér a teljes történetbe. Nem tudom, hogy mennyire általános az, amit mi tapasztaltunk, lehet hogy egyszerűen csak szerencsénk volt így első körben.
Nyilván vannak és lesznek is vadiúj ruhái is Gurulykának, és büszke leszek rá, hogy soha nem fog topisan járni, akkor sem, ha használt az, amit ráadok.
 
A csodacsomag:
 

2 komment

Címkék: tapasztalat babafelszerelés mamafelszerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr586194899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hold-AnyuCica/WS 2014.02.10. 22:52:23

Nekem nagy szerencsém volt a babakocsival, fillér áron adtak túl rajta és hibátlan, az volt a szerencsém, hogy épp időben csaptam le, utánam is zsongtak az emberek, de már késő volt nekik :D A macis csomag

Hold-AnyuCica/WS 2014.02.10. 22:54:29

szóval a macis csomag, vele találkozol még a szülészeten, nekem is van kettő ;)
süti beállítások módosítása