HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

30.hét

2014.01.19. 15:11 *baboka*

Mintha csak tegnap lett volna pozitív a tesztem, és máris itt vagyunk. Atyaég, előre látom, mennyire fog hiányozni a pocak, a kis dudorok, feszítések, a szófogadása, hogy mikor kérem, kinyomja magát! Persze akkor már kintről leszünk szerelmesek belé, de akkoris na.
Az időjárás miatt a héten visszább vett a mozgásokból, de biztos sokat nőtt már, kész nagyfiú. Azon gondolkodtam, elkezdjem-e a kalciumot, de inkább megvárom a következő dokilátogatást, és megkérdezem. - tuti azt fogja mondani, hogy nem kell....- Na meg elkezdtem aggódni, hogy nehogy óriásbébi legyen. Mivel természetes szülésre készülök, megfordult a fejemben, hogy nem biztos, hogy egy 4 kilós gyereket ki bírok nyomni. Úgyhogy jövő héttől vissza a 160 grammos diétára, mert tudom, hogy attól éhezni nem fogunk, csupa vitamint viszek be, felesleges szénhidrátok nélkül.
Elkapott a H1N1 para is, de az oltóanyag tisztázatlan összetétele és higanytartalma miatt nem fogok oltatni, max. születése után, de akkor meg már -remélhetőleg- nem is lesz járvány. Inkább próbálom kerülni a sokemberes helyeket...bár pont akkor tudunk elmenni beszerezni a hiányzó dolgokat, mikorra a csúcsot ígérik.
Megint vettünk ezt-azt, szuperjó -legalábbis nekem tökéletesen megfelelő - hordozót, és a netről 56-os és pár 62-es body-t. Az 56-os méret vásárlásával szerintem leállunk, még pár hosszú ujjú rugi kell, és ennyi, mert félek, hogy max 2 hétig lesz rá jó, akármilyen cukik is.
A savasodás naponta visszatérő vendég, általában este, mikor aludnék...követjük a tanácsokat, magasabb fejrész és sok víz. Sajnos, ami ennél jobban zavar, az a torokfájás, ami kb 1,5-2 hetente látogat minket. Ebből is a köhögés, ami aggaszt, a hasam rázkódása miatt. Homeogene 9 napi 5x, és sok meleg gyerektea csipkebogyólekvárral. Ja és itt van a vizesedés, ami inkább a kezeimet érinti, de 1-2 óra és szerencsére el is múlik.
Ezeknél a "panaszoknál" sokkal nehezebben viselem, hogy a lakásban 2 hete olyan rumli uralkodik, amilyet még sose láttunk. Por, összevisszaság, ruhahalmok, itt egy kilincs, ott egy konyharuha, vasalni sincs helyem, mert minden asztal fullra pakolva, a babaholmik csak bedobálva az egyik sarokba, a másikba a mieink, a szoba közepén meg a parketta a szegélylécekkel. A konyha meg a közlekedő végre elkészült, de a legtöbb por úgyis akkor teríti be majd újra az egész terepet, mikor feltörik a betont a parkettázás előtt. Már azon se húzom fel magam, hogy anyám iderendezte jövő hétvégére unokahúgomat takarítani, hiába mondtam százszor, hogy felesleges, mert úgyse úgy csinálja ahogy én szoktam, annak meg nincs értelme, hogy ott álljak mellette közben, mert míg magyarázok, megcsinálom én is. Na jó, ez a bekezdés lehet, hogy hiszti, de annyira nem vágyom másra, mint tervezgetni a baba érkezéséig a dolgokat, rápihenni, élvezni, hogy akkor tv-zek, olvasok, főzök,stb, amikor akarok...kicsit magamra figyelni. Nagyon remélem, hogy mostmár tényleg napokon belül befejeződnek itt a munkálatok, mert gyűlölöm a rendetlenséget, és kezdek befordulni, antiszociális lenni a saját rokonaimmal szemben is. És félek, hogy nem lesz elég időm megbeszélni magammal a dolgokat, amiket úgy érzem, még meg kell, mielőtt megszületik...
 
A hordozó, huzat már egyszer kimosva
 
Kis vagány rucik
 
Ilyen színű a parketta: 
 

1 komment

Címkék: terhesség baba babakellék

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr266194905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hold-AnyuCica/WS 2014.01.19. 22:31:01

Kálcium: kell a csontok fejlődéséhez, és a fogaid egészsége érdekében is... én több mint 4 kilós babát is kinyomtam "gond" nélkül, vagyis amikor megmondták, hogy mennyi, majdnem dobtam egy hátast, hogy azt hittem a szülés alapján, 3,5 kiló ő is, mint a testvére volt előtte... szóval nem éreztem különbséget. Ja, csak a ruhákban, mert neki már a szülészeten kicsi volt az 56-os méret :D Abból tényleg ne halmozz... és 2. pelussal kezdtem mindkettőnél, kisebb szerintem nem is nagyon kell, mac ha pici a baba, de neked 3,5-3,7 es babát jósolok ;) Nyugi, a kupi... az lesz babával is :/ Meg ha járni kezd, egész nap vagy rakodsz utána, vagy este szeded össze markolóval XD (ajánlatos korán befogni a munkába, rakodásba, játékosan)
süti beállítások módosítása