HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Az első napok itthon

2014.04.18. 09:10 *baboka*

És tényleg úgy van, hogy meg kell ismernünk egymást. Nekem a babát, babának apát, sőt, még apának és anyának is egymást! Egy teljesen más szögből.
A tejci hozzánk 39 fokos lázzal érkezett a második itthon töltött napon:meleg cicifürdő, másfél liter laktoherb tea, és sok-sok ima, hogy a fájdalom múljon, a tej maradjon. Bejött. (kopp-kopp) Itt jegyezném meg, hogy a random vásárolt kézi mellszívó valóban lókukit sem ér, a gyerek szívóerejéhez képest nulla és egy csomó idő elmegy vele. Ha fejés, akkor kézzel.
A szopi az rapszodikus: van, hogy másfél óránként kéri, és van, hogy alszik egyhuzamba 3-4 órát és csak utána kap. Mindenki mást mond:ébresszem 3 óránként, igény szerint szoptassam. Utóbbi mellett döntöttem. Már másfél hete nem kapott egy gramm tápot sem, és majdnem elértük a születési súlyt, úgyhogy gyorsan meg is veregetem a vállamat.
A napirend az még nem nagyon megy, egy fix dolog van, az éjszakai egyszeri (kopp-kopp) kelés. Olyankor kaja, kis ölbebabázás és visszaalvás. - Na igen, sokszor nem a kiságyban, hanem mellettem a nagyban...
És így dőlnek meg az előre felállított tervek, pl. hogy csakis a kiságyban alhat, mert nem szoktatjuk magunk közé. Na de őszintén, ki az aki meg bírja állni, hogy ne érezze a kis csöpp testét, szuszogását, azt a semmi máshoz nem hasonlítható babaillatot? Én nem.
Van, hogy annyira jól elvan, hogy mellette rakott krumplit tudok sütni meg kivasalok 3 halom friss mosást, és van hogy nem tudok elszabadulni mellőle egy minutumra sem, mert sír...biztos van baba, aki többet sír nála, de nekem ez a párszor 10 perces sírás is megszakítja a szívemet. Fáj a pocak, fúj a szél...kapja életem az Infacolt, hogy enyhítsem valamennyire a görcseit, és biztos hogy valamit hat is, de nem 100%-os. Szimi javasolta az Aloe-s Activatort, hamarosan beszerzünk egyet.
És az ember a saját igényeit háttérbe szorítja, mert a gyerekének akar mindent megteremteni, amivel szebb és jobb lehet az élete...
Matyi - igen, tudom, hogy az a Mátyás becézése és az én gyerekem Máté, de akkorisnekemszabaaad - egyébként elfogultság nélkül (hahaha) nagyon értelmes baba, és úgy gondolom, hogy helyes volt az a 03.19-i terminus, mert nem 2 hetesnél szokásos dolgokat csinál, hanem igencsak az 1 hónaposok kategóriáját súrolja. Igenis lát, élénken követi a tárgyakat a szemével, az első 1-2 napban még elvolt ahova lerakta az ember, de már tekereg, forgatja és emeli a fejét (nem kicsit!), és szórakoztatni kell, beszélni hozzá, mutogatni neki, játszani vele.

És ránézek, és ilyenkor olyan öröm és elégedettség tölt el, hogy vállalnám a fájdalmat, a kiszolgáltatottságot, az egész tortúrát százszor is újra.

Szeretném itt is megköszönni mindenkinek,aki drukkolt, bíztatott akár gondolatban is, és bizony a kórházi napok alatt különösen jól jött a törődés:Zsuzska, Ági, Szimi, Zsóka, Zsuzsi!

Szólj hozzá!

Címkék: itthon baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr126194879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása