HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

4D ultrahang a 22.héten

2013.11.22. 11:05 *baboka*

Ahányszor mentem orvoshoz, mindig elolvastam a 4D uh-ról szóló kifüggesztett kis tájékoztatót, ahányszor beszéltem róla friss anyukával, annyiszor elterveztem, hogy majd én mikor megyek, milyen lesz, stb...
Viszont, egy ilyen vizsgálat nem aprópénz, a tájékoztató szerint 10 perc felvétel DVD-re írva 1 db fotóval, 10.000 Forint.
2 erős hónapig vártunk, hogy mikor lesz anyagi tehetségünk elmenni, de az, hogy még közel 5 hónaposan sem tudta megmondani az orvosom a nemét, erősen abba az irányba vitt, hogy ne várjunk tovább...
18-án elmentünk apával és babával. A vizsgálatot nem az az orvos végzi, akihez  amúgy járok, ez a doki sokkal de sokkal barátságosabb és kedvesebb volt.
Jól meglepődtem, mert amikor itthon hallgatom a kütyüvel a szívhangját, mindig nagyon lent találom meg, általában a jobb alsó sarokban, pár centivel csak a szeméremdomb fölött. A doki meg a köldököm vonalában a jobb oldalon lőtte be. Lemért minden testrészt, a gép pedig kiírta, hogy a méretek alapján mikorra várható a szülés. Átlagban március 20-25.közé tette, ami teljesen tökéletes lenne, főleg ha átbillen már kosba.
Az orvos aprólékosan elmagyarázta, mi hol látható, milyen fontos hogy legyen kisagya, tisztán kivehető a szép gömbölyű feje és a húsos dundi pofija, az orrocskája ééés rábukkant a herezacskóra is.
Viszont annyira belebújik a méhlepénybe, azt rugdalja a lábaival, dagasztja a kezeivel, hogy nehéz volt elkapni a tisztább pillanatokat. Ami nekem még nagy újdonság volt, hogy mivel az összes uh kép is úgy mutatja, meg alapból az volt a logikus számomra, hogy a baba keresztben fekszik, és kiderült hogy nem, mert a köldököm táján van a feje és mintha állna, onnantól lefelé van a törzse, lábai. Na meg az se volt világos eddig, hogy a 3 és 4 D ugyanazon a 2D-s technikán alapul, mint a sima ultrahang, csak egy program segítségével átalakítja a gép a képet.
Mivel még nem nagyon éreztem a mozgást, megkérdeztük, hogy ez baj-e, hiszen a felvételen látszik, mennyire mozgolódik, és én mégsem érzem...azt mondta az orvos, 1-2 hét és egyértelmű lesz. És talán mostmár tényleg őt érzem, apró pici kis idegrángások a jobb oldalon.
Huszonpár centi, kb.300 gramm, kis életem.
Végül 21 perces felvételt és 6-7 fotót kaptunk ugyanannyi pénzért - igaz, a fotók fekete-fehérek, és felén nem lehet kiigazodni, de akkoris a miénk!
Talán ha a jó Isten megsegít és lesz rá lehetőségünk, akkor egy 10-12 hét múlva még elmegyünk egyszer, akkor már nem takarja telibe a pofiját a méhlepény.
Mutatok egy képet a törperősről, aki többször bemutatta a bicepszét és a legvégén még el is mosolyodott.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ultrahang baba fiú 4D

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr646194921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása