HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Ami a kismamát bántja - harmadik felvonás

2014.03.09. 10:06 *baboka*

Az irigység.

Muszáj erről is írni, mert jelen volt mindig valamilyen formában az egész terhességem alatt. Ezek a gonoszkodások is frissiben fájnak a legjobban. A végére egész belejöttem és lepereg rólam, ha valaki betalál, de azért ne menjünk el a megtörtént bántások mellett szótlanul.

Kolleganők, akik ígértek ezerszer találkozót, hogy majd hívnak és beülünk valahova. Persze egyszer sem hívtak és egyszer sem ültünk le beszélgetni, de nem is ez a fájdalom, hanem hogy milyen átlátszóan irigyek. Az egyik azért, mert ő szeretne még egy gyereket a 7 éves lánya mellé, de a férje nem, így inkább ő is letagadja, de minden mozdulatában és lélegzetvételében ott van. A másik meg azért, mert egy viszonylag friss kapcsolatba akar görcsösen szülni, és nem jön a bébi. Utóbbi sokszor, nagyon sokszor hangot adott irigységének, abszolút nem feszélyezve magát: "hát kurv@ irigy vagyok rád ugye tudod??" A csúcs az volt, mikor azt mondta közönség előtt: "olyan irigy vagyok, hogy legszívesebben benyúlnék, kiszedném belőled a gyereket és átraknám magamba". Hmm, hát...szerintem ilyet viccből SEM mond az ember.
Van a jófajta irigység és van a gonosz irigység. "Jó irigység" szerintem az, amikor valakinek sikerült valami, ami boldoggá teszi, és mi is nagyon szeretnénk azt elérni, de nem ocsmánykodunk azért az illetővel, mert neki előbb sikerült, hanem inkább örülünk vele, és jobban ráfekszünk a projektre, hogy nekünk is mielőbb sikerülhessen. A gonosz irigység meg az, mikor bántón hangoztatjuk, hogy nekünk még hiányzik az életünkből az, ami másnak már megvan.
Vagy a majmolás is kifejező tud lenni, pl. "Van kismamás tappancsos polód? - Én is veszek!!!" - Vegyél, biztosan 100 meg 100 ezer másik anyukának is van. "Voltatok fotózáson? - Mi is elmegyünk!!!" - Menjetek, senki se mondta, hogy ne menjetek.
"Megcsináltattátok az ajtót? Mi van, rátok szakadt a bank???" - Nem szakadt ránk semmi, csupán spóroltunk rá, és azért lett megcsináltatva, hogy ne jöjjön be a lépcsőházi bűz és füst meg a zajok, csakis a baba miatt. Aranyos rokon...
Aztán volt több olyan "kedveskedő" is, aki azt irigyelte, hogy kisfiú. Hát kérem, lehet próbálkozni mindenkinek, népi praktikákat és tudományos tényeket is bevetni - én nem vetettem be semmit- . Csak közben arról ne feledkezzen meg senki, hogy míg egyiknek simán megy a teherbe esés, akár 2 éven belül 2 is,  a másiknak egyre is sokat kell várnia...és akkor én is még a szerencsésebbik kategóriába tartozom, hiszen vannak párok, akik 10 évet is szenvednek, mire sikerül. És van az a pont, amikor azt mondja az ember, mindegy a neme, csak legyen és egészséges legyen!

Akkor is tudok olvasni jelekből, ha nem szólok - de a másik, aki tapintatlanul bánt, nem érzi úgy, hogy túllőtt a célon. Pl. a Facebookon elmaradó like-ok igenis megmutatnak mindent. Sosem fogom megérteni, miért kell látványosan nem örülni más örömének. Hiszen ha barátok vagyunk, akkor örülünk a másik sikerének, nem?
Ha meg esetleg szegről-végről rokonok is, akkor meg aztán pláne...

Szólj hozzá!

Címkék: család terhesség magán

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr206194893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása