HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Így teltek az ünnepek, hárman :)

2014.01.04. 17:03 *baboka*

Megállapítást nyert az ünnepek alatt, hogy Gurulyka nem nagyon szeret az otthonon kívül tartózkodni. Nem tudom mitől van ez, hiszen ahova csak mentünk, mindenhol szeretettel fogadtak és örültek nekünk, ő mégis kevesebbet mozgott, és valami megmagyarázhatatlan módon, úgy éreztem, szeretné az ünnepeket minél rövidebbre zárni és hazajönni a "biztonságba".
Amit sajnálok, hogy nem sikerült elmenni a karácsonyi szentmisére, mert féltünk megkockáztatni a hosszadalmas üléstől egy újabb görcsrohamot, vagy felfázást, de persze magamban minden nap hálát adok...
Anyu halászlevét is óvatosan teszteltük csak, mert Bú megfigyelte, hogy miután halat eszem, megdagadnak kicsit az ujjaim, bevörösödnek, mintha valami allergiás reakció lenne.
A nővéreméknél tartott ebédnél sajnos kicsit elgurult a gyógyszerem...az alapvető volt, hogy valami babás-mamás könyvet fogunk kapni ajándékba, hiszen az ő régi (9-10 éves) kismama újságjait is rám sózta 3 hónapja, azóta ott rohadnak a kocsi hátsó ülésén, mert sajnálom, de én NEM olvasok ilyen formában a babázásról semmit. Ha valami érdekel, kapok hetente hírleveleket, itt a net, vannak édesanya barátnőim akik válaszolnak a kérdéseimre, és megy egy csomó szüléses dokumentumfilm a tv-ben, azon kívül figyelem, amit a doki mond és ennyi.
Na, megkaptuk a Kismamák Nagykönyvét, ami olyannyira aktuális, hogy a kórházi csomag kellékei közé felsorolták: "aprópénz a telefonfülkéhez"-t is...
Jó, nem azt nézzük, hanem a szándékot.
Húsleves volt - évek óta nem eszem meg, csak ha nagyon muszáj, hát egy kanállal mertem most is, a nővérem köztudottan íztelen és színtelen nedűjéből. Kérdezte, kinek mi hiányzik ESETLEG belőle. Én persze kezdtem sorolni:só, bors...Válasz:mindegyik van benne! Különben is, a kismamáknak nem szabad túlzottan fűszerezni! Mert árt a babának! - Biztos én vagyok az elmaradott, de ált.nem úgy szokott lenni, hogy ami jó a mamának, az jó a babának is? És akkor  aki terhes, ne is élvezze az evést, mert inkább legyen minden íztelen, hiszen nem szabad ízesnek lennie!!??
Aztán a különféle húsok erőltetése, na egyél már, -vettem egy rántott húst - de vegyél még, van másmilyen is, hát húst azt szabad, kell is enni, na egyél! Mondom:nem kell, nem vagyunk annyira oda a húsokért. Hááát az naaaagy baj, mert  kell az idegrendszeréhez a gyereknek, hát elmaradott lesz, ha nem eszel húst. De azért szoktál enni,ugye? - Jaj szoktam hát, csak most éppen nem kell. - És milyen húst eszel, amikor kívánod? - Hát, mondom, tök mindegy, ami van otthon. - Az baj!!!! Nem mindegy!!! Inkább fehérhúst egyél! Csirkemellet!
És itt elindult egy lavina a vegetáriánus kismamák fehérjepótlásáról, és természetesen nővérem szerint valóságos csoda, hogy aki nem eszik húst, annak egyáltalán épelméjű és nem alultáplált gyereke lesz...
Aztán megint a hasam méretével volt elfoglalva, hogy milyen nagy, és mennyit híztam már, bezzeg ő egész terhesség alatt csak 6 kilót, és akkora gyerek lesz, hogy nem tudom majd megszülni, hah! És hallott olyanokat is, akik ilyen tizenmeg huszonkilókat híztak, és hát aztamindenségitdedurvaaaanememberazilyen!!!
Itt betelt...feleslegesnek tartottam volna felhozni Zsuzska példáját, aki 16 kilót szedett fel és kapásból 11 lement róla, vagy Szimit, aki nem tudom pontosan mennyit, de 6-nál többet hízott terhesség alatt, és most van 2 szép gyereke, akik egészségesek, nem zombik, ő pedig szépen fogyogat. Vagy ott van Míra, aki minimum egy 20-ast felkapott, császározták ráadásul, nem is szoptatott, és 7 hónappal szülés után jobban néz ki, mint valaha...
Kissé hangsúlyt váltva közöltem, hogy engem KURVÁRA nem érdekel, mennyit hízok és eszem-e csirkemellet, meg bírom-e szülni vagy császározni kell, egy dolog érdekel, hogy a gyerekem egészséges legyen. Úgy tűnt, hogy ezzel berekesztettem a beszélgetést, de míg a mosdóban voltam, a férjemet azért betámadta azzal, hogy "na és ki lesz a keresztszülő?" Bú meg mondta hogy még nem gondolkodtunk rajta...na, újabb háborúindító ok, ugyanis ők már 23 hetesen tudták (hogy én leszek)!!!! Le vagyunk maradva, el vagyunk késve, mi szemetek, hát ez van...

Jó, hogy 2 fülem van, de az idegrendszeremet rendesen megtépázták, főleg azért, mert úgy beszélnek ezekről a dolgokról, olyan tudálékosan, mintha ők mindent perfektül csináltak volna a gyerekükkel...nyilván ha úgy csinálták volna, akkor nem kellett volna könyörögni még 4 éves korában is, hogyha meg akarta valaki fogni, 3 féle tisztítószerrel kellett kezet mosni, mielőtt hozzányúlhattunk egyáltalán, akkor örülne a legapróbb ajándéknak is, nem csak a márkás és drága fajtának...akkor 9 évesen nem lenne anyámasszony katonája, aki pukizni is csak akkor mer, ha anya vagy apa engedélyt adott rá, és ha az nincs, esetleg inkább bélcsavarodást kap...
Nem szeretek olyan emberektől okoskodó megjegyzéseket kapni, akik hiteltelenek és másra akarják erőltetni a saját véleményüket.

A szilveszterünk nyugdíjas, itthonülős volt, és fél 1-kor már szunyáltunk. Jövőre is ilyet!

4 komment

Címkék: család ünnep magán

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr766194911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NANA^^ 2014.01.04. 18:22:27

Nem akarok okoskodni, csak megjegyzésként írom, hogy ezzel nem csak ti vagytok egyedül, mármint amit leírtál. Nálunk is, a nővéremék addig nem engedték meg míg a kezünkbe vegyük a kisbabájukat, míg rendesen nem mostál kezet! Ha le is raktad és újra fel akartad volna venni a kicsit, mehettél újra kezet mosni. De ez nem csak náluk volt így, hanem még 4 barátnőmnél is akik szültek és lett babájuk. A mostaninál is, aki már a 5 barátnőm, ő is megmondta hogy isten bizony hogy ne nyúljak hozzá a gyerekéhez míg nem mostam kezet... Tehát szerintem ez egy valami féle divatba jött micsoda. :D Oké, normális ha 1-2 hónapig így védekeznéd a babádat, de túlzásba sem szabadna vinni hogy kb féléves koráig így akarod kezelni a helyzetet, mert baktériumokat stb dolgokat így is úgyis összeszedi a gyereked, csak nem veszed észre, mert nem látjuk azt. x) Szóval sajnos vannak néhányan akik nagyon is túlzásba viszik ezt, de szerintem 1-2 hónap még megengedhető és normális az hogy mosd meg a kezed ezzel, azzal, meg még ezzel is, aztán majd azzal is. :D Szóval, jah... De szerintem normális 1-2 hónapig, de nem szabad hogy sokáig fel is álljon ez a rendszer. A meghízásról meg, ne figyelj rá. x) Ennyi. :D Ilyeneken ne akadj fenn, mint amit nővéredék is megjegyeztek, mert felesleges. Csak saját magadnak okoznál ezzel túl sok gondot, babádnak meg túl sok tehert. Mivel hallottam olyat hogy megérzi a baba ha gond van. x)

Hold-AnyuCica/WS 2014.01.05. 00:10:00

jaj, kijutott Neked is :D Jelentem, első gyerekkel kereken 20 kiló jött fel :) Másodikkal csak 7, de azért, mert alapból az első gyerek után maradt kilók még fenn voltak... Husi ügyben én is megkaptam, mert első gyerekkel hányinger volt még a hús közelében is, és a gyerek mai napig nem díjazza úgy a húst, viszont semmi baja. Egyél amit akarsz, én is ettem, főleg csípőset, mert azt kívántam nagyon, azt sem ajánlották... (gyerek 2 évesen könyörög a hagymáért...) egyedül a cigi-pia az, amire nem vonatkozik a "jó a mamának, jó a babának" mondás, de hogy sótlan levest etettek veled, na ne máááá... nyúltam volna a sótartóért. Szerintem nagyon helyes kismama vagy :)

baboka 2014.01.06. 19:08:48

Szia NaNa! A nővéreméknél nem 1-2 hónapig tartó kézfertőtlenítő-mániáról van szó, hanem örökkön örökké tartóról. A gyerek most 9 éves, és ha puszit kap (szülinap,névnap,húsvét,karácsony,akármi apropóból) utána mennie kell arcot és kezet mosni! Elég megalázó úgy gondolom, mivel nem vagyunk leprások és magunktól is volt akkor is annyi eszünk, hogy alapból kezet mosunk,ha hozzá érünk mikor kisbaba volt, és most is van, egy akármilyen másik babánál!

baboka 2014.01.06. 19:10:44

WS! ;) Köszi. Hát, látod, kijutott. :) A csípőset én is nagyon sokszor kívánom, de az esetek 70%-ában legyőzöm, hátha mégse olyan jó a babának...viszont, amire nagyon büszke vagyok, hogy már fél éve egy szál cigit sem szívtam. ;)
süti beállítások módosítása