HTML

Gyere baba, gyere! :-)

Friss topikok

  • oolilla: Szia! Te is tudod, hogy régóta olvasom a blogodat, már az eleje óta, szeretlek olvasni. Nemtudom,o... (2015.01.20. 12:23) Évvég-évkezdet
  • 00lila: Jocim is szenvedett már el hasonló/nagyobb sérüléseket. Hiába figyel az ember 0-24 a gyermekére, b... (2014.10.20. 00:27) Az első...
  • *baboka*: @00lila: Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :) (2014.08.28. 10:53) Nyügi babám
  • *baboka*: Örülök, hogy velem maradsz ;) (2014.05.24. 11:07) 6 hetes kontroll babának és anyának
  • baboka: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) (2014.05.20. 09:11) A kétágyas, a csecsemősök és egyáltalán

Erről-arról

2014.11.25. 09:52 *baboka*

Máté a 7 hónapos mérésen 8710 gramm volt és 72,5 cm. Fejkörfogat 43, szóval elvileg nőtt! 

Gyakran előfordul az evés-sztrájk,mikor  számtalan könyörgésre, fél óra alatt max.fél üveg kaját fogad el, aztán meg fújja csak és sír. Tanácstalan vagyok, nem elég, hogy délelőttönként abszolút nem eszik, most még ez...
Kicsit megvariáltam a napi kajarendet, reggel 8 körül kap tejpépet, fél 1-kor főtt ételt (üvegeset vagy saját gyártmányt), délután 5 környékén gyümölcsöt keksszel, este 9 táján pedig tápot, plusz egyszer éjszaka is tápozik. Hátha így jobban megy majd az evés.
Délutánonként alszunk egyet együtt, ez nekem is jó, legalább pótolom az éjszakai kiesést, ami elég gyakori, mert vagy nekiáll játszani mikor megébred, vagy pedig ha ő alszik, én nem tudok! :/ Lefekszem este 11 körül és még hajnali 1-kor is látom az időt az órán. 
Voltam endokrinológusnál, azt mondta, semmi különöset nem kell egyelőre tenni a pajzsommal, felírta a Merckformint, szednem kell napi 2x500-ban, plusz diéta és mozgás. Félek kicsit ettől a gyógyszertől, elvileg ugyanaz a hatóanyaga, mint a Metforminnak, amit ezelőtt szedtem, csak ez olcsóbb. Több mint 2 hete eszem, és főleg délelőtt iszonyat rosszul vagyok tőle...émelygés, szédülés, rossz közérzet és puffaszt is. Majdcsak hozzászokik a szervezetem...vagy ha nagyon nem, akkor felírják a metet. Következő időpontom február 9. 
Máté rendesen áll kapaszkodóval és körbemegy az ágy mentén, sőt a napokban a kiságyban is felhúzta magát a rácsoknál. Szerintem most megint nagyot nőtt, mert a nagynak ítélt félrerakott ruhákat éppenhogy rá tudom adni. A cumit pár hete magának teszi-veszi, és az ivós cumisüveget is szépen fogja, tartja. Sok más baba már 3-4 hósan csinálja, nálunk most jött el ez. Jázmin, Réka és Mia is átalussza az éjszakát, hát Máté nem. Viszont Mia mint egy zsák, még mindig csak fekszik, hébe-hóba sikerült átfordulnia, Máté az ő korában meg már körbemászta a lakást. Tényleg nincs 2 egyforma gyerek. 
Csak ne érezne olyan nagy késztetést a függönytépésre és kábelráncigálásra....

Szólj hozzá!

Címkék: etetés baba mozgásfejlődés endokrinológus

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulyka.blog.hu/api/trackback/id/tr476931039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása